«

»

Dustin och Evry fortsätter köpa bolag – här är veckans it-affärer

Förlängt bistånd till Fujitsu

Sida förlänger sitt avtal med Fujitsu, som sedan 2013 har levererat outsourcingtjänster till myndigheten. Avtalet värderas till 60 miljoner kronor och förlängs med två år fram till 2020. Det handlar om att sköta it-driften på Sidas kontor i Stockholm, Visby och Härnösand samt på fältkontoret i Burkina Faso. Bland tjänsterna som levereras finns datacenter, workplace managed service, cross management-hantering samt service desk till hårdvaruprodukter som datorer och skrivare.

– Sida fyller en viktig funktion i samhället och vi är stolta över att Sida visat oss fortsatt förtroende. Den digitala utvecklingen går snabbt. Vi ser vårt samarbete som ett partnerskap, där vi gemensamt har som mål att säkerställa att Sidas verksamhetsbehov stöttas digitalt. Vår ambition är att leverera de bästa outsourcingtjänsterna kopplat till dessa behov, säger Fujitsus chef för offentlig sektor Mia Bartelson Enayatollah.

Läs också: Fullt fokus på innehåll ska räcka för att locka företagen till Dropbox

Equinix tar Blekinge till Dubai

Svenska City Network tar nu sin molntjänst City Cloud till Mellanöstern. Till sin hjälp har man det globala datacenterföretaget Equinix. Det Blekingebaserade bolagets tjänster finns numera i Equinix Dubai International Business Exchange, varifrån City Network ska jobba mot Mellanöstern och Nordafrika.

– I en allt mer reglerad värld där digitaliseringen sätter en enorm press på datakapacitet finns det en stor efterfrågan på att kunna drifta och lagra sin data där man själv önskar det. Inte minst är EU:s nya dataskyddsförordning GDPR en starkt bidragande faktor till detta behov. Därför har det hela tiden varit centralt i vårt företags tillväxtstrategi att finnas nära våra kunder, vilket den nya etableringen understryker. I Dubai och i hela Mellanöstern finns ett stort behov från både europeiska och lokala kunder att använda City Cloud för att bemöta just dessa marknadstrender, säger Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

Electrolux Home ratar koppar

Butikskedjan Electrolux Home har förlängt sitt avtal med DGC avseende leverans av datakommunikationstjänster. Det nya avtalet sträcker sig över fyra år och innebär att Electrolux Home uppgraderar butiksdatanätet från koppar- till fiberförbindelser.

– Många av våra befintliga kunder väljer nu att uppgradera till fiberbaserade tjänster, ofta i samband med att avtalet förlängs. Och vi ser samma fibertrend när vi vinner nya kunder. Vi är väl förberedda inför detta teknikskifte och kan leverera kostnadseffektiva fibertjänster över hela landet. Vår relation med Electorlux Home-kedjan sträcker sig långt tillbaka i tiden och vi har en god förståelse för deras behov. Jag ser fram emot en ny avtalsperiod, säger Mattias Wiklund, försäljningschef och vice vd för DGC.

Netonnets turné rullar vidare

Den här veckan är det Gävles och Karlstads tur att byta ut Sibabutiken mot en lagershop under namnet Netonnet. Med de två premiärerna, som sker idag, har Netonnet ominvigt 17 nya lagershoppar på ett halvår. Till våren kommer den sista Siba-butiken att omvandlas till Netonnet. Det är butiken i Falun som står näst på tur.

– Både Gävle och Karlstad har stor potential. Vi har många trogna kunder i Gävle och Karlstad och vi gläds åt att nu erbjuda dem ett helt nytt och spännande sätt att handla sin hemelektronik på framöver. Med dagens premiärer har vi utökat antalet Lagershoppar till 32, det innebär 17 premiärer under en sexmånaders period. Jag känner mig ödmjuk över vilka prestationer våra medarbetare har bidragit med för att ta oss till där vi står idag, säger Netonnets vd Susanne Ehnbåge.

Ny riskpeng till Vietnamgäng

Vi har tidigare skrivit om Pangara, som riktat blickarna mot utvecklarna i Vietnam. Nu har bolaget fått in drygt 11 miljoner kronor i riskkapital. Den största investeraren är Acacia Asset Management. I samma veva förstärks också styrelsen med två tunga namn: Christer Jacobsson, som tidigare grundat både Enator och Connecta samt förre Ework-vd:n Claes Ruthberg.

– Hittills har vi verkat främst i Sverige på kundsidan. Med detta kapitaltillskott ska vi expandera i norra Europa, för att därefter bygga en global marknadsledare, säger Christopher Beselin, styrelseordförande och medgrundare av Pangara om vad pengarna ska användas till.

Mölndal tar in Unit4

Unit4 har tagit hem en upphandling med Mölndals Stad, som nu ska köra ekonomisystemet Unit4 Business World On för hanteringen av kommunens ekonomi. Totalt är det cirka 5 200 anställda fördelade på tio olika förvaltningar inom kommunen, som just nu jobbar mot sin devis Mölndal Vision 2022, där man strävar efter att göra sig attraktiv för inflyttande såväl som för företag med målet att bli en av Sveriges främsta näringslivskommuner.

– Vi på Unit4 har mycket stor erfarenhet av att stötta kommuners utveckling genom effektiva ekonomi- och affärssystem och vi ser fram emot att hjälpa Mölndals stad att komma ett steg närmre sin vision för 2022. Att implementera komplexa och omfattande lösningar som affärssystem i offentlig verksamhet kan vara en utmaning, men tack vare vår kunskap, storlek och erfarenhet från bland annat Höganäs kommun, Nacka kommun och Stockholms Stad vet vi vad som väntar och att vi kommer att bidra till ytterligare en kommuns framgångar, säger Jeremias Jansson, Nordenchef på Unit4.

http://feeds.idg.se/~r/idg/vzzs/~3/0Pb2R2lSlhQ/dustin-evry-koper-bolag